Kustskepparexamen VT21

Programkommittén PU tillsammans med skepparen Henrik Ohlson ger dig chansen att ta kustskepparintyg under vårterminen 2021. Anmälan sker genom formuläret som finns länkat nedan.

På grund av rådande omständigheter blir kursupplägget annorlunda från tidigare år:
1. Kursen blir Corona-anpassad så att lektionerna ges via zoom. Det enda som kommer ske på plats är själva praktiken på båten.
2. Kursen ändras från att bara använda papperssjökort till att utgå från navigation på telefon, padda eller plotter, så som verkligheten är numera. Istället för övningssjökort, lärobok och övningsbok använder vi Båtsportkortet – ett riktigt sjökort som man har användning för ute till havs. Dessutom får du en inloggning till en navigationsapp.


Istället för kurslitteratur har vi en uttömmande Power Point-presentation. Missar du en hel eller del av lektion finns den tillgänglig på nätet. Lördagen den 13e februari startar kursen via zoom. Som kursdeltagare kan du då skriva in dig, betala kursavgiften och köpa kursmaterialet. Du som studerande vid Chalmers behöver visa upp ditt kårkort. Introduktionen går igenom kursens upplägg i detalj – de olika kursmomenten, tider, schema vad som är obligatoriskt, proven och alla avgifter och kostnader. Det finns även möjlighet att ställa frågor om kursen. Sedan fortsätter vi med den första lektionen. Priset för kursen är 1400 kr för medlemmar i Chalmers Studentkår och 1900 kr för icke-chalmerister. Då ingår avgiften för den obligatoriska båtpraktiken. Avgift för kursmaterial på preliminärt 869 kr tillkommer.


Vi tar Förarintyget och Kustskepparintyget, certifikatavgiften är 500 kr för vart och ett, vilket inte är inkluderat i kursavgiften. När man tar sitt första certifikat utfärdas en intygsbok, den kostar 50 kr. Dessa betalas direkt till provförrättaren. Det finns även möjlighet att ta radiocertifikat. Pris 500 kr inklusive bok, plus certifikatavgift på 500 kr.

Anmälan till kustskepparkursen görs genom att fylla i detta formulär:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfF6l3B2…/viewform…

Schema för kustskepparexamen VT 2021:
https://drive.google.com/…/1fMNR6SA1qsy7KoIqLD1…/view…

Vid frågor går det bra att maila till:
kustskeppar@pu.chs.chalmers.se