Programkommittén PU erbjuder kurser varje år för att ge chalmerister en möjlighet att för ett överkomligt pris lära sig mer om något speciellt som intresserar dem. Dessutom erbjuder vi även flertalet provningar för att låta chalmerister träna sina smaklökar. Har du en egen idé till kvällskurs eller liknande som skulle berika Chalmeristens studietid så hör av dig till Kurs & Kulturchefen med dina tankar!

Kursen ges minst en gång per år, vanligtvis med start i LP1 under hösten, och hålls av kapten Henrik Ohlson som guidar mellan kobbar och skär. Kursen ger kustskepparexamen med förarbevis och består av teoretiska föreläsningar samt praktiska moment. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. 

Kustskepparkurs läsåret 2023/24

Årets kustskepparkurs börjar med ett introduktionstillfälle den 21:a september kl 17:00, i MA-salen i maskinhuset! Kursen kommer inkludera Förarintyg och Kustskepparintyg och Båtpraktik. Det kommer också finnas möjligheten till att ta ett radiocertifikat, detta erbjuds utöver kustskepparexamen, och det tillkommer en summa för att ta detta certifikat.

Priset för kursen är 1700 kr för medlemmar i Chalmers Studentkår och 2300 kr för icke-chalmerister. Till kursen tillkommer även en avgift för kurslitteratur på 885 kr. Certifikatavgiften för Förarintyget, Kustskepparintyget och VHF är 625 kr för vart och ett, vilket inte inkluderas i kursavgiften.

Kursmaterialet består av kursbok, övningsbok och två fackböcker, två övningssjökort och ritbestick. Materialet presenteras i detalj på kursintroduktionen. 

För mer information, se vårt Facebook-evenemang

(Scrolla ned för att se schemat för kustskepparexamen 2023/24!)

Anmälan

Länk till anmälningsformulär: https://forms.gle/rVKe3BX9RZhm2pND6

Schema

Schemat presenteras mer i detalj under introtillfället 21:a september kl 17:00.

Eventuella frågor skickas till: kk@programkommitten.se