Kustskepparexamen HT20

PU tillsammans med skepparen Henrik Ohlson ger dig chansen att ta kustskepparintyg under höstterminen 2020. Anmälan sker genom formuläret som finns länkat nedan.


Efter att ha jobbat länge med samma upplägg gör vi nu ett par ändringar i denna kurs, som är vår 28:e tillsammans:

1. Kursen blir Corona-anpassad så att lektionerna går på nätet medan introduktion, praktik och prov går irl.

2. Kursen ändras från att bara använda papperssjökort till att utgå från navigation på telefon, padda eller plotter, så som verkligheten är numera. Istället för meningslösa övningssjökort, lärobok och övningsbok använder vi Båtsportkortet – ett riktigt sjökort som man har användning för. Dessutom får du en inloggning till en navigationsapp.I stället för kurslitteratur har vi en uttömmande Power Point presentation. Missar du hel eller del av lektion finns den tillgänglig på nätet.

Torsdagen den 24/9 kl 17.00 startar kursen i Scaniasalen i kårhuset. Som kursdeltagare kan du då skriva in dig, betala kursavgiften och köpa kursmaterialet (Swish, eller annars kontant). Du som studerande vid Chalmers behöver visa upp ditt kårkort. Introduktionen går igenom kursens upplägg i detalj – de olika kursmomenten, tider, schema vad som är obligatoriskt, proven och alla avgifter och kostnader. Vi har gott om tid att besvara alla frågor. Sen fortsätter vi med unboxing och en första lektion. Vi håller på till kl 20.00.

Priset för kursen är 1400 kr för medlemmar i Chalmers Studentkår och 1900 kr för icke-chalmerister. Då ingår avgiften för den obligatoriska båtpraktiken. Avgift för kursmaterial på preliminärt 869 kr tillkommer.Vi tar Förarintyget och Kustskepparintyget, certifikatavgiften är 500 kr för vart och ett, vilket inte är inkluderat i kursavgiften. När man tar sitt första certifikat utfärdas en intygsbok, den kostar 50 kr. Dessa betalas direkt till provförrättaren.Det kommer gå att ta radiocertifikat. Pris 500 kr inklusive bok, plus certifikatavgift 500 kr.

Anmälan till Kustskepparkursen görs genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/mMoj48fu9jB6ZTpd9Schema för kustskepparn HT 2020: https://drive.google.com/file/d/1dTxZm_n0gYkkdXA-a3BA99-6h3cWZXWZ/view?usp=sharingVid frågor går det bra att maila kustskeppar@pu.chs.chalmers.se.

Tack så mycket och så hoppas vi att vi ses där!